keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Veikkausliiga huhtikuu 2015

Veikkausliigan huhtikuun ottelut ovat takana ja ajattelin tehdä pikaisen katsauksen alkukauden tilastoihin.

 

Huhtikuussa oli 7 ottelua vähemmän kuin viime kaudella (osittain syynä tämän vuotiset otteluiden siirrot). Pelit olivat keskimäärin todella tasaisia ja vähämaalisia ja keskimääräisen maalimäärän pudotus (0.55 maalia) oli todella suuri. Tein taas jaottelun tekonurmiin ja luonnonnurmiin, jotta nähdään jatkuuko viime kauden datasta havaittu huomio luonnonnurmiotteluiden vähämaalisuudesta alkukaudesta. Tänä vuonna tekonurmijoukkueita ovat HIFK, HJK, KuPS ja RoPS. Lisäksi KTP:n kauden avausottelu pelattiin Myllykosken tekonurmella, joten otin senkin mukaan tekonurmipeleihin.

Kuten edellä todettiin, niin maalimäärät tippuivat huhtikuussa erittäin selvästi. Taulukosta nähdään, että maalimäärät tippuivat sekä tekonurmilla että luonnonnurmilla. Tänä vuonna tekonurmilla tehtiin huhtikuussa noin 0.3 maalia enemmän / peli kuin luonnonnurmilla. Taulukosta voidaan nähdä, että alhaisempien maalimäärien lisäksi myös laukausten määrät ja tarkkuus heikkenivät viime kauteen verrattuna. Taulukon "koko kausi" sisältää vuoden 2015 osalta myös toukokuussa toistaiseksi pelatut 6 peliä. Laukausten kokonaismäärä tippui alkukaudesta lähes 4 laukausta verrattuna vuoteen 2014 ja kohti maalia suuntautuneiden laukausten määräkin tippui lähes 3 laukausta. Erot ovat todella huomattavia ja näkyvät tosiaan selvästi myös maalimäärissä. Myös SoTR-luvut olivat 2015 jonkin verran viime kautta heikompia.Kuvassa joukkueet on järjestetty vasemmalta oikealle SoTR-%:n mukaan. Eli vasemmalla ovat tarkimmin laukoneet joukkueet. Joukkueiden sihti oli tosiaan heikkoa, mutta erityisesti Jaro ja MIFK laukoivat todella tarkasti. VPS:n tarkkuus oli lähinnä surullisella tasolla, sillä joukkue joutui laukomaan lähes 10 kertaa, että sai yhden kudeista kohti maalia. Laukausmäärissä erot ovat melkoisia, sillä VPS laukoi huhtikuun 2 ottelussaan yhteensä 2 kertaa kohti vastustajan maalia. MIFK sen sijaan laukoi kohti vastustajan 5.5 kertaa / ottelu.


Sc%, Sv% & PDO - 6.5.2015
Näissä luvuissa on mukana myös toukokuun 3. päivä pelatun kierroksen pelit. Interin alkukausi on sujunut onnellisten tähtien alla, sillä joukkue on toistaiseksi saalistanut 2p/peli (viime kausi 1.09p/peli). Scoring- ja Save-prosentit tosin olivat kestämättömän kovalla tasolla, joten luultavasti pistetahti tulee tuosta hyytymään jatkossa. Ilves sen sijaan on taulukon toisessa päässä ja surullisilla lukemilla. Laukauksista on mennyt maaliin vain 15% ja puolet vastustajien vedoista on mennyt sisään. VPS:n alkukausi on ollut synkkä (0 pistettä), mutta tilastojen valossa suurta muutosta parempaan ei ole luvassa. Toki on erittäin luultavaa, ettei VPS jatkossa onnistu pitämään alkukauden 


TSR - 6.5.2015

Total shots ratio korreloi hyvin pistemäärien kanssa, mutta kuten kuvasta näkyy, tässä vaiheessa kautta otteluiden määrä on niin pieni, että luvut eivät ole otoskoosta johtuen luotettavia. Tässä kuitenkin TSR- ja pistetilanne 3.5.2015 pelattujen pelien jälkeen:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti